Keskustelupalstojen moderoinnista

Nimimerkkiä Hannu Tanskanen uhataan bannauksella

Phonyn viesti yllätti. Mitä pahaa Hannu on juuri nyt tehnyt? Vai onko kyse vain vuoden vaihteesta? Ainakaan minun silmiini ei ole viime aikoina osunut kovinkaan montaa Hannun viestiä.

Monia ärsyttäneen tuc:n poistuminen on hiljentänyt palstaa. Keskustelu on vaimentunut kun vastaväittäjä on poissa. Vaikka Ad Hominem vastaväitteet ovatkin argumentaatiovirheitä, syntyy mielikuva siitä, että joku sentään lukee viestejäsi.

Hannu on erityisen hyödyllinen keskustelija, koska hänen mielipiteensä ovat hänen omiaan ja hän uskaltaa olla poliittisesti epäkorrekti. Hyvä tiede syntyy skeptisyydestä ja rohkeudesta kyseenalaistaa.

Olen ollut mukana keskustelupalstoilla niiden alkuajoista saakka. Onkohan siitä nyt jo 15 vuotta ja olen edelleen sananvapauden kannalla. Toimituksellinen kontrolli, moderointi, ei ole tuonut tavoiteltua parannusta keskustelun tasoon. Vahvalla ennakkomoderoinnilla on sitä vastoin ollut palstoja näivettävä vaikutus.

Palstayhteisöjen voimakkaat tunteenpurkaukset ovat liioitellun räikeitä ja tökeröjä. Palstalle voi kirjoittaa sellaista mitä sivistynyt ihminen ei sanoisi naamatusten. Paras tapa toimia tätä vastaan on jättää solvaukset omaan arvoonsa ja pitää huolen siitä, ettei itse hyökkää edes kiihtyneessä mielentilassa. Olen muilla palstoilla huomannut kuinka moderoinnin puuttuminen palstayhteisön keskinäisiin kiistoihin vain lisää vettä häirikön myllyyn.

Tällä palstalla ei ole spämmiä eikä häiriköintiviestejä (esim. sama viesti 100 kertaa). Kiitokset siitä moderoinnille.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Keskustelupalstojen moderoinnista

  1. ”Hannu on erityisen hyödyllinen keskustelija, koska hänen mielipiteensä ovat hänen omiaan ja hän uskaltaa olla poliittisesti epäkorrekti. Hyvä tiede syntyy skeptisyydestä ja rohkeudesta kyseenalaistaa. ”

    Pistä muutama hymiö mukaan. Vaikuttaa vielä tutummalta. :mrgreen:

  2. CherryPick kirjoitti:
    ”Olen muilla palstoilla huomannut kuinka moderoinnin puuttuminen palstayhteisön keskinäisiin kiistoihin vain lisää vettä häirikön myllyyn.”

    Minusta täällä on se ero, että modet ovat osa yhteisöä, eivät mitään ylhäältä annettuja poliiseja. Lisäksi lähes poikkeuksetta heidän moderointiinsa ollaan tyytyväisiä. Häiriköt eivät tietenkään heistä pidä, eivätkä he, jotka nauttivat enemmän kinastelusta kirjoittajista kuin keskusteluista.

    Moderoinnista on syytä keskustella ja sitähän esimerkiksi tällä ketjulla on käsittääkseni haettu. Moden olisi ollut mahdollista myös vain laittaa tiedote Tanskasen poistamisesta palstalta. Minusta tämä keskustelu osoittaa, että parempi näin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s