IPCC lakkautettava

Parasta mitä ihmiskunta ja yhdistyneet kansakunnat voisivat tehdä IPCC:lle olisi koko organisaation lakkauttaminen. Pelkästään ryvettyneen Pachaurin vaihtaminen johdosta ei riitä, koska IPCC on läpeensä politisoitunut ja edustaa yhtä polittiista agendaa eikä ole vuosikymmeniin ollut puolueeton taho, joka kokoaa yhteen ilmastotutkimuksen tuloksia.

IPCC:n olemassaolon oikeutus on mennyt kun viimeaikainen ilmaston kehittyminen ja tarkemmat mittaukset ovat osoittaneet IPCC:n perustamisen aikaiset pelot aiheettomiksi. Jälkiviisauden suomalla oikeutuksella voidaan sanoa, että maapallon ilmasto ei ole viimeisten vuosikymmenten aikana osoittanut mitään huolestuttavaa muutosta ja että ihmiskunnan vaikutuksesta ilmastoon kaupungistumisen vaikutusta merkittävämmällä tavalla ei ole näyttöä. Etenkään näyttöä hiilidioksidin merkittävästä vaikutuksesta ilmastoon ei ole löydetty.

Poliittinen agenanda näkyy IPCC:n raportoinnissa. Vaikka tieteellisissä yhteenvedoissa ilmastotutkimuksen suuret puutteet myönnetään, on eniten luettu yhteenveto päättäjille puhdas polittinen ohjelmajulistus. Niinpä YK:n pitäisiin lopettaa IPCC:n rahoitus ja sulkea sen ”ovet”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s