Vapaus ja yksilöllisyys

BKT on aivan riittävä mittari kuvaamaan taloudellista toimeliaisuutta. Uusien mittareiden kehittelijöillä on ketunhäntä kainalossa heidän pyrkiessään uskottelemaan kansalaisille ettei hyvinvointi ole laskenut huonon vihreän politiikan seurauksena.

Hyvinvointiin vaikuttaa toki taloudellisen hyvinvoinnin lisäksi moni muukin asia kuten vapaus ja yksilöllisyys, mutta niiden mittaaminen on hyvin subjektiivista ja siten herkkää manipulaatioille. Eläintarhan apinatkin ymmärtävät vapauden arvon eivätkä laske pöytään tarjoillulle ruualle ja paremmalle elinajan odotteelle vapauden menetystä korvaavaa arvoa. Pohjois-Korean asukkaat ymmärtävät kyllä ettei taloudellisen toimeentulon puutteita voi korvata laskennallisilla ympäristöarvoilla.

Ihminen arvostaa itse tekemäänsä ja siksi kokee paremmaksi asua omassa omakotitalossa kalliin keskustaluukun sijaan. Hän on myöskin valmis maksamaan satoja euroja kuukaudessa siitä, että voi tehdä matkansa omalla autolla aikataulusidonnaisen ja epäviihtyisän metromatkan sijaan.

On oikeastaan hassu sattuma, että BKT laskee jutussa mainittujen virkamiesten puuhastelun positiivisena koska siitä maksetaan palkkaa. Vihreä politikointi on mittaamattakin haitallista ja hyvinvointia heikentävää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s