Lisää hyviä asuinalueita

Pienituloisilla eikä sen muillakaan ei ole mitään erityistä syytä vaatia keskustaa asuinpaikakseen. Kilpailu arvostetummista alueista on kallis oravanpyörä, johon osallistumista yhteiskunnan pitäisi hillitä, ei kiihdyttää.

Se, ettei ole varaa, on hyvä syy muuttaa muualle. Asumistuet, gryndereille annetut tuet ja julkisen liikenteen subventoiminen ovat paitsi verovarojen tuhlausta, myös haitallisia asukkaille. Niiden sijaan pitäisi luoda lisää hyviä asuinalueita. Hyvä asuinalue on lähellä työpaikkoja ja yleisimmin käytettyjä palveluita. Sieltä on myös hyvät kulkuyhteydet muualle.

Työpaikat ja palvelut pitäisikin ohjata keskustasta lähemmäs uusia asuinalueita. Autoilijoille kohdistuvaa ruuhkamaksua parempi vaihtoehto olisi nostaa kiinteistöveroa keskustassa ja siirtyä julkisessa liikenteessä kustannusvastaavaan kilometripohjaiseen tai yhden vyöhykkeen tariffiin, jotta keskustassa liikkuvat maksaisivat enemmän.

Metrorakentamisen sijaan pitäisi satsata liikenteen pullonkaulojen poistamiseen. Useimmiten nämä ovat liikennevaloja, toisinaan myös liian kapeita katuja. Keskustatunnelin lisäksi pitäisi rakentaa yhteydet ulosmenoväylien väleille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s