100 000 uutta ok-tonttia ympäryskuntiin

Varsin moni jo ymmärtää, että ministerin esittämä tuki nostaa vuokria ja tuo lisää rahaa vaalirahoittajana tärkeille gryndereille. Vaikeampaa on näemmä huomata, että monet muutkin perinteisen asuntopolitiikan keinot toimivat hintojen korottajina.

Yksinkertaiset ratkaisut kuten vaikka kunnallinen vuokra-asuntotuotanto ovat populisteille mieluisia ratkaisuja, vaikka niillä onkin ei-toivottuja seurauksia. Tappiollisesti toimivia tontinluovuttajia, rakennuttajia ja vuokranantajia on aina liian vähän. Edes veronmaksajilla ei ole siihen varaa puhumattakaan siitä että suuryhtiön maita pystyttäisiin pakkolunastamaan.

Rakennuskustannuksilla, rakentamisen laadulla ja asumisen hinnalla on varsin vähän tekemistä keskenään, koska sijainti määrää hintatason.Tarvitaan siis lisää hyviä sijainteja. Ne syntyvät kun työpaikat ja palvelut siirretään lähemmäs asutusta mm. kehäväylien läheisyyteen.

Kelvollinen muuttovalmis omakotitalo maksaa vain 100 000 € – 200 000 € muodostaen ylivertaisen hinta/laatu-suhteen. Ympäryskuntiin pitäisikin kaavoittaa 100 000 uutta ok-tonttia, jotta asuntomarkkinoiden kilpailu saadaan toimimaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s