Uusi parempi ydinvoima

Pieni tuumaustauko on paikallaan, koska ydinvoima-alan tutkimus ja tuotekehitys etenee maailmalla kovaa vauhtia. Uuden sukupolven ydinvoima ei ole vielä kaupan hyllyillä, mutta mm. Kiina ja Intia ovat rakentamassa pilottivoimaloitaan. Myös fuusio pilkahtelee valtamedian ulkopuolella.

Ydinvoiman poliittiset ongelmat juontavat juurensa uraaniin, josta noin 95% jää ydinvoimalassa käyttämättä ja muuttuu ”ydinjätteeksi”. Fukushimassa todetut jäähdytysongelmat taas ovat vanhan suunnittelun perua. Modernin ydinvoimalan pitää sammua itsestään. Keskitettyjen gigawattien voimaloiden sijaan tarvitsemme hajautettua ydinvoimaa mm. pk-seudulle.

Länsimaissa kansalaisten ja median tietämystä säteilyn ominaisuuksista pitää parantaa valistuskampanjoilla, jotta aiheettomat pelot ja niiden käyttö poliittisessa propagandassa häviävät. Avoin faktoihin perustuva keskustelu on tarpeen. Elämämme kahden säteilylähteen, auringon ja maapallon ytimen, välissä on jossain määrin vaarallista niin kuin elämä yleensäkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s