Lisää avoimmuutta ja suvaitsevaisuutta

Halonen ei ole taustastaan johtuen uskottava henkilö puhumaan vihapuheita vastaan. Hänen esittämänään ajatus rajautuu koskemaan vain tiettyjen ääriryhmien mielipiteitä ja täten koetaan mielipidesensuurina.

Ääriryhmät ovat politiikaltaan lähellä toisiaan. Tuntematta historiaa on esimerkiksi vaikea tietää, että kansallissosialistit luokitellaan äärioikeistoon eikä -vasemmistoon. Ääriryhmille yhteinen ajatus on, että ongelmani johtuvat muista ihmisistä. Vihan kohteena olevat muut ihmiset voivat olla toinen etninen, kielellinen tai kansallinen ryhmä, kapitalistit, suurituloiset, vääräuskoiset, rötösherrat jne. Tyypillistä on myös keskittyä muutamiin aihekokonaisuuksiin kuten ympäristö, teollisuuden vastustaminen, uskonnot, seksi, toiset kansanryhmät, EU, Versaillesin rauha, jne.

Suvaitsemattomuus on ääriryhmien tunnusmerkki. Avoin, rehellinen keskustelu pyritään tukahduttamaan ja korvaamaan omalla loputtomiin toistettavalla propagandalla. Ihmisten erilaisuutta ei haluta hyväksyä ja viha vaikkapa valkoihoista, lihaa syövää, autoilevaa heteroa kohtaan on selvästi aistittavissa.

Vapauden ja suvaitsevaisuuden raja kulkee siinä, missä se rajoittaa toisten ihmisten yksilöllisiä vapauksia. Kaipaisin Suomeen rajoitusten ja yhden oikean mielipiteen sijaan avoimempaa keskusteluilmapiiriä. Vaikeistakin asioista kuten EU:sta pitää voida keskustella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s