Kunniallinen perääntymistie

Sen verran olen ilmastojuttuja seurannut, että olen huomannut tutkijoiden ja julkaisijoiden etsivän kunniallista perääntymistietä. Se, ettei maapallo ole lämmennyt 13 vuoteen CO2-päästöjen kasvusta huolimatta ja täysin vastoin ilmastomallien povauksia,on paha fakta ohittaa.

IPCC on jatkuvasti pienentänyt arvioitaan CO2:n vaikutuksesta. Nykyinenkin kaksi astetta CO2-pitoisuuden kaksinkertaistumisesta, on liioiteltu. Hyvää data-aineistoa arvion tekemiseen on vähän, mutta esim. seuraavassa on päädytty 0,2-0,4 asteeseen http://www.friendsofscience.org/assets/documents/OLR&NGF_June2011.pdf.

Durbanin kokouksesta tihkuneet tiedot viittaavat siihen, että tavoitteena on alentaa ”katastrofin” rajaa, koska edes 2 C lämpötilan nousu ei ole toteutumassa. Ongelmaksi jää vain sen myyminen kansalaisille, jotka maksavat laskun. Espoolaisena toki tiedän, että ilmasto-olosuhteet Helsingissä ovat kestämättömät 😉

On myös kiistanalaista aiheutuuko ilman lämpenemisestä lisälämpenemistä vai onko pilvien ja ilman kosteuden ym. vaikutus muutosta vaimentava. Tähän pitää vielä lisätä uusi tieto valtamerien ja auringon pitkäjaksoisista sykleistä. Merien suuri lämpökapasiteetti vaimentaa lämpenemistä pitkiksi ajoiksi eikä CO2-lämpenemisen seurannaisvaikutuksiakaan voi esiintyä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s