Autoilua ei pidä verottaa

Yksityisautoilu on luonnostaan kätevin ja edullisin tapa hoitaa työmatkoilla ja asioinnissa tarvittava liikkuminen. Oma auto lähtee kotiovelta juuri silloin kun on tarvis ja menee suoraan perille. Edullisella yksityisautoilulla on myös lukuisia positiivisia vaikutuksia ihmisten elämään ja kansantalouteen. Ei ole sattuma, että elintaso on korkeinta siellä missä autoilu on vapaata. Harvaan asuttu Suomi voi hyötyä autoilusta jopa USA:ta ja Sveitsiä enemmän kunhan emme vihreiden päättäjiemme johdolla jälleen kerran ammu itseämme jalkaan.

Edullinen yksityisautoilu lisää hyvien sijaintien määrää niin asumisessa kuin liikerakentamisessakin. Edulliset tontit ja viihtyisät omakotitalot ovat selkeä parannus kurjaan suomalaiseen asumiseen. Työpaikat, palvelut ja kaupat taas on helppo tavoittaa teiden varsilta. Suurimmalla osalla suomalaisista on jo nyt alle puolen tunnin työmatka, useilla alle alle vartin. Ongelmia on lähinnä julkisen liikenteen varaan liian tiheästi rakennetuissa suurissa kaupungeissa.

Autoilun hinta laskee edelleen kun globalisaatio ja sähköautot etenevät. Turvallisuus on jo tehnyt huiman loikan eteenpäin. Sähköistyminen romahduttaa polttoaine- ja huoltokustannukset. Osa kustannussäästöistä menee laadun parantamiseen ja ruostumattomalla autolla voi ajaa miljoona kilometriä ongelmitta.

Liikenneministeriö tukee todellisuudesta irtautunutta kapeakatseista maailmankuvaa. Verotulojen menetys autojen käyttöiän kasvaessa ja polttoaineenkulutuksen huvetessa on huolenaihe vain kovanaamaiselle byrokraatille, joka puuhastelee toisten varoilla massiivisen kalliin julkisen liikenteen parissa.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s