Wahlroos syrjäytymisestä

Pankkiiri BW muistaa talousteorian perusteet ja on täysin oikeassa. Työttömyyttä, alkoholisoitumista ja syrjäytymistä laajemminkin ei ratkaista jakamalla rahaa. Jopa SDP:n Lipponen ymmärsi jakopolitiikan turmiollisuuden.

Ajankohtaiseksi asian tekee Kreikan ja Suomen kuntien tilanne. Jakopolitiikka tulonsiirtoinen ja tukiaisineen on kestämätöntä. Veronmaksajan pussin pohja tulee vastaan.

On helppo huomata, että työpaikkoja ei synny työttömyyskorvauksilla. Vaikeampaa on keksiä mitä tilanteelle pitäisi oikeasti tehdä. Ajatus, että nälkä ja vilu opettaa, on vasemmistopoliitikkojen olkiukko – tietysti tarvitaan jotain muuta. Mutta mitä.

Perustulossa hyvää on tuen ja palkkatulojen saumaton yhdistäminen. Se on kuitenkin poliittisesti mahdoton, koska kansa ei hyväksy vastikkeettoman rahan jakamista (vaikka teemme sitä nytkin) eikä valtiontalous kestä niin suurta perustuloa, että sillä niin sanotusti tulisi toimeen. Voisimme silti poimia siitä tukiloukkujen poistamisen ja edetä asiassa jollain toisella nimellä.

Viimeaikaiset ”aktivointi”- ja orjatyömallit eivät ole edellisiä työttömien kyykytysmalleja parempia, sillä ne eivät tee työn tekemisestä tai sen teettämisestä yhtään nykyistä kannattavampaa. Veronalennukset tekisivät, mutta ne ovat etenkin nyt poliittisesti vaikeita. Työn haittavero on sietämättömän korkea, mutta mitäs teet kun rautalanka ei riitä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s