Aineen häviämättömyys ja energia

Kemiallinen energian tuotanto noudattaa kyllä aineen häviämättömyyden lakia. Palaessaan polttoaineen hiili muuttuu hiilidioksidiksi, joka edelleen muuttuu takaisin hiileksi kun käytetään kasviksi kutsuttua ihmettä. Kasveja mm. puita esiintyy runsaasti kaikkialla Helsingin kantakaupungin ulkopuolella. Lisäksi tarvitaan auringon valoa ja vettä, joista niistäkään ei ole pulaa missään uskottavassa tulevaisuudenkuvassa.

Se, että lähteestä pulppuavaa öljyä tai vettä ei ole runsaasti, ei tarkoita sitä, että hiili tai vesi raaka-aineena olisi loppumassa.

Ihminen on asuttanut maapallosta vasta kaikkein suotuisimmat alueet. Suomen kokoisessa Saksassa asuu 80 miljoonaa asukasta kun meitä on täällä 5 miljoonaa. Historia tuntee ajat, jolloin Sahara ja Siperia ovat olleet reheviä. Jos ilmasto ei luonnostaan lämpene, tulee ihminen käyttämään teknologiaa ja rakentamaan asutusta mm. Lapin kaltaisille alueille.

Väestönkasvu ei ole ongelma, koska se tukahtuu luonnostaan elintason noustessa. Tottuminen tällaiseen yhteiskuntaan on seuraava haasteemme. Globaali maailmanhallitus taas on uhkakuva, jota en halua katsoa edes kauhuelokuvissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s