Wahlroosin ajattelussa on hyvää se, että hän näkee yhteiskunnan monimutkaisena systeeminä, jossa toimenpiteellä on lukuisia vaikutuksia moniin eri kansalaisryhmiin. Punavihreä ”intellektuelli” sen sijaan tarkastelee asiaa vain edustamansa kansanryhmän välittömän hyödyn pohjalta.

Esimerkiksi maksuton koulutus antaa vähävaraiselle mahdollisuuden opintoihin. Mutta sillä on muitakin vaikutuksia etenkin pitkällä tähtäyksellä. Nuoret kuluttavat Suomessa vuositolkulla aikaa kokeillen milloin minkäkinlaista opinahjoa. Oppilaitoksilla taas ei ole tarvetta kilpailla opiskelijoista vaan päinvastoin opiskelijat kilpailevat päästäkseen sisään luvattoman heikkotasoisiin koulutuspaikkoihin.

Wahlroos ja Stubb voisivat tuoda enemmän rautalankaa keskusteluun. Vähän yksinkertaiset tai siksi tekeytyvät punavihreät ”intellektuellit” eivät ymmärrä tai ole ymmärtävinään mitä Wahlroos sanoo vaan ampuvat rikas-ajaa-omaa-etuaan olkiukon alas.

Syvällisemmän ajattelun tuloksena voisi mm. syntyä poliittisesti toteuttamiskelpoinen idea siitä miten vähänvaraiset rahoittavat opintonsa, jotka he valitsevat suomalaisten huippuoppilaitosten joukosta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s