Asuntojen hinnat

Ongelmaan on olemassa selkeä yksioikoinen ratkaisu. Kalliiden asuntojen ostaminen, vuokraaminen, käyttäminen, omistaminen, ylläpito, rakentaminen jne pitää tehdä hankalaksi, vaikeaksi , mahdottomaksi. Vastaavasti laadukkaan, edullisen asumisen pitää olla helppoa, luonnollista ja mahdollista.

Käytännössä yhteiskunta on tehnyt kaikkensa asuntokuplan luomiseksi ja kasvattamiseksi. Päättäjät ovat liian vihreitä katsoakseen asioita yhtään nenäänsä pidemmälle.

Se, ettei ole varaa, on hyvä peruste olla ostamatta tai vuokraamatta kallista asuntoa. Yhteiskunnan ei pidä tukea kallista asumista oli sitten kyse omistusasumisesta, vuokratuesta, rakentamisen tuesta tai sosiaaliturvasta. Julkisen liikenteen tuki ja autoilun rankaisuverotus ovat samalla tavoin haitallisia. Kiinteistöveron pitää olla keskustoissa korkeampi kuin edullisilla paikoilla.

Rakennuskielto pitäisi olla keskustoissa eikä ympäryskunnissa. Kaavoituksessa pitää suosia omakotitontteja tornitalojen sijaan. Rakennuttajien ja kiinteistöomistajien pitää huolehtia kunnollisesta ilmaisesta pysäköinnistä asukkaille, työntekijöille ja asiakkaille. Tieverkoston pitää tukea asumisen, palveluiden ja työpaikkojen sijoittamista lähelle toisiaan lähiö-keskusta-ajattelun sijaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s