Rakennuskielto kantakaupunkiin

Rakennuskielto on aivan oikea ratkaisu liian tiheän rakentamisen riivaamille keskustoille. Olennaista on ohjata työpaikat ja palvelut lähelle asukkaita, lähiöihin ja kehäväylien lähettyville.

Helsingin keskusta on surkean yhdyskuntasuunnittelun malliesimerkki. Liikkuminen siellä on mahdotonta kaikilla kulkutavoilla ja kuitenkin sinne haalitaan pakotteilla ja tukiaisilla ihmisiä kävelyetäisyyden ulkopuolelta. Asumisesta on tullut erittäin kallista ja suuri osa yhteiskunnan verovaroista menee asumisen ja joukkoliikenteen tukemisen oravanpyörään.

Rakennuskiellon pitäisi karsia poliittiset kerskahankkeet kuten Guggenheimit, Pisarat ja metron. Sen pitäisi estää palveluiden keskittäminen, uudet liiketilat ja julkisen liikenteen investoinnit. Päinvastoin kuin Penttilä kaavaili, sen pitäisi suosia liiketilojen muuttamista asunnoiksi, sillä tulevaisuuden verkkokauppamaailmassa keskeinen sijainti on ylellisyyttä.

ja toinen viesti samaan ketjuun vastauksena nimimerkki mutterille.

mutteri

Metron osalta olen erityisen eri mieltä eli sitä pitäisi laajentaa entisestään tai ehkä olisi pitänyt aiemmin jo, kun olisi tullut halvemmaksi ja ehkä ollut rahaakin. näytä lisää

Joukkoliikenne liikenne on keskeinen liian tiheän rakentamisen mahdollistaja. Metro on lisäksi erittäin kallis ja rautateiden kanssa yhteensopimattomana erityisen huono investointi. 10 km moottoritietä Kirkkonummen suuntaan maksoi 80 miljoonaa ja 10 km Länsimetroa 800 miljoonaa. Metro lisää kaupunkilaisten matka-aikoja ja on siten yleishaitallinen hanke.

Tärkein liikenneinvestointi pk-seudulle ovat moottoritiet yhdistävät keskustatunnelit. Niiden avulla voisi ajaa moottoritienopeutta kantakaupungin ali. Metrossakin voitaisiin poistaa asemat Herttoniemen ja Keilaniemen väliltä.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s