Kuukausimenot

Asuntosijoittajat ja grynderit tarvitsevat artikkelissa kuvattujen kaltaisia ihmisiä. Ilman heitä asumisen hinta ei voi nousta aina korkeammalle ja korkeammalle. Asumistuet hinaavat vuokria ylös vaikka ihmisillä ei ole varaa maksaa nykyisiäkään.

Omakotitalo ja auto ovat mainettaan edullisempia. Uusi pieni valmistalo maksaa 100 000 € ja tontit ovat maalla ja pikkukaupungeissa puoli-ilmaisia. 10 000 €:lla saa kelvollisen auton jopa vuosikymmeneksi. Myös polkupyörä on hyvä vaihtoehto veromaksajia rasittavalle ja aina joustamattomalle joukkoliikenteelle.

Omakotitalon kuukausikustannukset ovat hyvin pienet. Tyyppitalon 12 MWh sähköä maksaa noin 100 € kuukaudessa. Siihen tarvitaan paljon lisää remontteihin ja lumenluontiin ennen kuin päästään kaksion vastikkeeseen tai vuokraan.

Rankaisuluonteiset verot ovat autoilun suurin kulu. Siltikin edestakaisen seutulipun 10 €:lla ostaa polttoaineet 100 km:lle eli 10-kertaisen määrän liikkumista. Pikkukaupungissa matkat ovat lyhyitä sekä ajaltaan että matkaltaan.

Itse arvostan terveellistä kotiruokaa enkä käytä alkoholiakaan. Matkustamisesta ja hotelleista olen saanut jo työn puolesta ihan tarpeekseni. Niinpä normaalit kuukausimenoni jäävät helposti alle 1 000 euron.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s