Tampereeen ratikka 2

Yhdyskunta tiivistäminen on kestämätöntä, koska se vaatii koko ajan lisää rahoitusta. Asuntojen ja muiden kiinteistöjen hinnat nousevat, sillä tiiviissä ympäristössä rakentaminen on kertaluokkaa kalliimpaa kuin maalla. Syntyy kierre, jossa asumista tuetaan, liikkumista tuetaan ja elämistä tuetaan kunnes rahat loppuvat.

Tasapainoisessa yhdyskunnassa hinnat ja verot pysyvät aisoissa. Koko tieverkko on tasaisesti käytössä kaikkiin suuntiin eikä kuten Tampereella, jossa tuhlataan satoja miljoonia, jotta saadaan 15 minuutin yhteen suuntaan oleva paikallinen ruuhka ratkaistua. Tampereen liikenteessä ei ole kapasiteettiongelmaa vaan työpaikkojen ja palveluiden sijoitteluongelma. Sijoittamalla palvelut ja työpaikat lähelle asuntoja selvitään paljon kevyemmillä ja edullisemmilla ratkaisuilla.

Oulussa on polkupyöräily otettu Tamperetta vakavammin. Ratikan 23,5 km matka ja 20 km/h nopeus ovat tyypillisiä polkupyörälle ja odotteluun kuluvassa 7,5 minuutissa polkee jo pitkälle. Jos ei halua kuntoilla Lukonmäessä, voi hankkia sähköpolkupyörän, jolla sekin sujahtaa ratikan keskivauhtia nopeammin.

Itseajavat autot mullistavat julkisen liikenteen kun voit tilata auton ovellesi ja ajaa suoraan perille paljon alle nykyisten taksimonopolien hintojen.

Keskustojen kauppapaikat ovat häviämässä kilpailun hyvin aukioleville lähikaupoille ja runsaalla tarjonnalla varustetuille verkkokaupoille. Myös toimistotyö siirtyy verkkoon. Nykyisellä Tampereen sijainnilla on vähän kilpailuetuja, sillä laivakuljetukset järvellä ovat historiaa. Lentoasema on Pirkkalassa ja moottoritie tuo asiakkaat ja tavarat Lempäälään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s