Pariisin ilmastokokous

Pariisissa osapuolet tulevat sopimaan, että kukin osapuoli voi tehdä mitä mitä haluaa tai jättää tekemättä. Yhdessä laaditaan päätöslauselma, jossa korostetaan osapuolten vastuullisuutta ja hyvää tahtoa. Yksityiskohdat kuten toteuttaminen jätetään sopimatta, mutta luvataan toki olla mukana jos kaikki muutkin ovat ja tietenkin myös kokoontua uudestaan.

Maapallolla on valtavia kasveja, jotka kuluttavat ilmakehän hiilidioksidia ja tuottavat siitä happea. Niitä kutsutaan puiksi ja niitä on Suomessakin hyvin runsaslukuisina metsinä. Nykyinen CO2 taso on vaarallisen lähellä yhteyttämisessä tarvittavaa alarajaa, koska olemme vasta palaamassa jääkaudesta.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Pariisin ilmastokokous

  1. 1. Etujärjestöt pyrkivät vaikuttamaan poliittisiin päätöksiin kuten IPCC jutun otsikon mukaan tekee. Tiede taas on neutraalia ja jättää kansalaisille arvopäätökset siitä, mitä tulisi tehdä.

    2. Vakuuttelu siitä, että tieteen tulokset ovat 97% AGW:n puolesta, vihjaa siihen, ettei IPCC ole raporteissaan ottanut huomioon tuhansia vertaisarvioituja tutkimuksia ja kymmeniä tuhansia tutkijoita, jotka ovat päätyneet toiseen tulokseen.

    Toisaalta. Edellä mainitun lukurupeaman jälkeen olin Toronton Yliopiston Ross McKitrickin kanssa samaa mieltä siitä, ettei IPCC:n tieteellinen raportti tue poliittista yhteenvetoa (SPM). Ensin mainittu kertoo suurista puutteista ilmaston toiminnan ymmärtämisessä ja mittaus- ja mallinnustuloksissa. Minun Feynmanini sanoo, että mallit ovat väärin ja ne on hylättävä.

    3. Mittaustulokset löytyvät tutkimuslaitosten tietokannoista, eivät IPCC:n raporteista. Ilmastokeskustelun osapuolet sentään käyttävät yhteisiä satelliitteja, vaikka poimivatkin kirsikkansa eri tavalla. Media esittää maapallon lämpötiloja harvoin graafisesti, koska ne eivät ole eduksi AGW.n puolustajille. Nämä pyrkivät mieluummin mielikuvamarkkinointiin puhumalla kuumasta ja kuumenevasta maapallosta kun skeptikolle sama 15 C tuntuu viileälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s