150 mrd euron tappiot metropolista

Metropolin aiheuttamana keskittäminen aiheuttaisi 150 miljardin euron tappion kansalaisille asumisen ja elämisen menoissa. Jo pelkkä asuminen on 100 000 euroa kalliimpaa kuin muualla maassa. Kun sen päälle laskee verovaroin maksettavan kalliin infrastruktuurin ja kiinteistökulujen vuoksi korkeamman yleisen hintatason, huomataan, että metropoli on massiivinen tulonsiirto tavallisilta kansalaisilta etenkin rakennuttajille ja kiinteistösijoittajille.

Tasapainoinen yhdyskuntakehitys, jossa ei ole keskuskuntia, mahdollistaa 100 000 – 200 000 hintaiset laadukkaat omakotitalot läheltä työpaikkoja ja palveluita. Liikkumista tarvitaan vähemmän ja se tarvitsee vähemmän rakentamista, koska tieverkko kuormittuu tasaisemmin kuin yhden keskuksen mallissa. Arkiaamuisin ja -iltapäivisinkin pääväylät ja julkisen liikenteen bussit ja junat ovat puolityhjiä, kun kaikki liikkuvat samaan suuntaan.

Helsingin sijainti on ongelmallinen, koska meren lahdet rajoittavat liikkumista. Liikenteellisesti paras sijainti on nykyään Vantaan lentoaseman ja ulosmenevien moottoriteiden lähettyvillä. Ei ole ihme, että Helsingin herrat ovat rosvoretkellä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s