Suur-slummi

Suur-Slummi on hyvä lempinimi kaavaillulle metropolille. Ihmiset ovat pakotettuja asumaan kalliissa ja ahtaissa kanakopeissa, joiden maksamiseen lähes kaikki käyttävät asumistukea. Liikkuminen on käytännössä mahdotonta ja yksisuuntaiseen työmatkaan tärväytyy vaihtoineen tunti ja enemmän. Nykytilanne on vasta alkua tuossa.

Kuollut vyöhyke on sen ydin, kantakaupunki, jonka ”bulevardeilla” on vaarallisempaa kävellä kuin nykyisillä Sörnäisten ja Vuosaaren alueilla. Suurin osa sen asukkaista on ostettu sinne vuokra-asuntotarjontaa ja maahanmuuttoa ohjaamalla. Keskustaa on ”elävöitetty” lisäämällä ravintoloita ja juopottelun edistäminen onkin hyvä tapa pitää vaalikarja nöyränä.  Kerjääminen, rikollisuus ja huumeet täydentävät eliitin unelman.

Helsingin tilanne on jo nyt kestämätön, mutta kustannusten nousu ja tulojen lasku pahentavat kriisiä, jonka jatkuminen pitää syylliset edelleen vallassa. Valtakunnan politiikan avulla voimavaroja pakotetaan alueelle. Luodaan keskiajan tavoin erivapauksilla elävä kaupunki. Kauppaa saa käydä vain siellä. Guggenheimit ja Pisarat ovat vasta alkua tälle siltarumpupolitiikalle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s