Hyvinvointivaltio on kestämätön idea

Pohjimmiltaan hyvinvointivaltio on kestämätön idea. Poliittisesti suosittu jakopolitiikka kaatuu rahoituksen puutteeseen etenkin kun samalla elinkeinotoimintaa tarkoituksellisesti haitataan tasa-arvon tai ympäristönsuojelun verukkeilla. Kreikkalaisten tapaan kansalaiset voivat aivan hyvin äänestää yli varojen elämisen jatkamisen puolesta niin kauan kunnes rahoittajat sulkevat lainahanat.

Talouspolitiikka tarvitsee täyskäännöksen. Työn tekemisestä ja teettämisestä on tehtävä kannattavaa. Lääkkeet ovat karvaat. Sosiaaliturvan ylikompensaatioista on luovuttava poistamalla moninkertaiset tukimallit. Asumistuki on yksi pahimmista, sillä se valuu suoraan kiinteistöjen hintaan.

Suomi tarvitsee 100 000 uutta miljonääriä teettämään työtä yhteiskunnassa jonka kokonaisveroaste on puolet nykyisestä. Rahoitus veronalennuksiin tulee siitä, että tingimme työttömien määrässä.

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Hyvinvointivaltio on kestämätön idea

  1. Kun pitkäaikaistyöttömän 500 päivää alkavat täyttyä, hänelle tulee tarjota määräaikaistyö, jolla hän saa työssäkäyntiehdon sopivasti täyteen ja uudet 500 päivää.

    Mitä? Eikö?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s