Autoveron poisto

Hyvä idea Perussuomalaisilta, sillä autoveron poisto on väistämätön jo EU:n lainsäädännön vuoksi. Autoilun himoverotuksen karsiminen on helppoa, koska näiden verojen haittavaikutukset kansalaisten hyvinvointiin ja jopa verottajan kassaan ovat verotulojen hyötyjä suuremmat.

Autokannan nopeampi uusiutuminen lisää suoraan arvonlisäveroja. 250 000 uuden auton vuosittaiseen myyntiin en ihan äkkiä uskoa, vaikka silläkään ei uusittaisi Suomen 3 miljoonaa autoa alle 10 vuodessa. Budjetoisin siitä heittona 300 miljoonaa.

Polttoaineveron ja käyttömaksujen suunnan pitäisi myös olla laskeva. Autojen kulutuslukemat laskevat ja autojen laatutaso nousee, joten en veikkaa verotuloihin muutoksia. Autojen myynti ja huollot oheistoimintoineen työllistävät merkittävän määrän suomalaisia. Olisikohan 200 miljoonaa plussaa Rinteen rahasäiliöön?

Autoveron poisto puree sopivasti Suomen kansantalouden suuriin ongelmiin: keskittämispolitiikkaan ja työllisyyteen. Niiden dynaamisen vaikutukset ovat helposti toinen ja kolmaskin miljardi Rinteen perusmatematiikan lisäksi.

Yksin pk-seudulla keskittämisen haitat ovat 150 miljardia euroa, (100 00 euroa per asukas), kohonneina asumisen, elämisen ja elinkeinotoiminnan kustannuksina. Hajauttamalla hieman saadaan miljardeilla euroilla kilpailukykyä Suomalaiselle elinkeinoelämälle. Miettikääpä, miksi tavarat ovat Tallinnan Prismassa niin paljon halvempia kuin Suomessa. Enemmän konkretiaa on poistaa budjetista yksi Pisara kerskarakentamista, 500 miljoonaa. Asumistukien leikkaus sujuu ohjaamalla asumista keskustojen ulkopuolelle.

Leikkaisin myös työttömien määrästä, kun ihmiset pystyvät nyt matkustamaan töihin muuallekin kuin joukkoliikenteen varassa oleviin paikkoihin. Työllisyyden paraneminen leikkaa myös sosiaaliturvan kuluja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s