Asuntopula

Digitalisoituminen muuttaa asumista. Ihmisten ei tarvitse enää raahautua joka aamu kaukaisessa keskustassa sijaitsevalle konttorille vaan he voivat tehdä työtä kotonaan nopeiden valokuituyhteyksien välityksellä. Ostokset he tekevät verkkokaupasta, joka toimittaa tavarat kotiin, postiautomaatille tai lähimpään kioskiin tai pitkään auki olevaan lähikauppaan.

Asuntopulan taustalla on hinta, joka perustuu sijaintiin. Kun tekniikka luo lisää hyviä sijainteja, on tyhmää maksaa liikaa vanhoissa kaupungeissa olevista kerrostaloluukuista tai karsinoista meluisissa avokonttoreissa.

Rakentaminen on muutoinkin murroksessa. Talotehtaat ja modulaarinen rakentaminen ovat tiputtaneet pienen omakotitalon avaimet käteen hinnan 100 00 euroon. Isompi ja laadukkaampi talo maksaa 200 00 euroa, jolla ei saa Helsingin keskustasta edes ahdasta kerrostaloluukkua. Kiinassa pilvenpiirtäjiäkin kootaan nopeasti osistaan.

Toinen ihmetyksen aihe on se, että Hengissä asuminen on kalliimpaa kuin esim. Berliinistä.Taustalla saattaa olla suomaisten runsas asumisen tukeminen. Se, ettei ole varaa, on hyvä syy muuttaa kauemmas. Kaupunkisuunnittelun pitäisi edistää tätä eikä rajata asumista julkisen liikenteen mahdollistamiseksi. Matka asemalle voi olla pitempi myös, koska sähköpolkupyörällä kuka tahansa voi liikkua 25 km/h mäkisessäkin maastossa.Työpaikkojen ja palveluiden tuonti lähemmäs asuntoja kannattaisi aloittaa julkisesta hallinnosta. Senaattikiinteistöt saavat kyllä hintakuplavaarassa olevat tilat myytyä statusta etsiville yksityisille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s