Asunto Kemijärvellä 20 000 €

Kasvukeskusten asuntojen korkeat hinnat ovat todellinen ongelma. Kun valmistalon saa 100 000 €:lla niin sen 1 000 000 € hinnasta Helsingissä on 900 000 € tontin hintaa ja voittoa. Tilanne, jossa asunnot maksavat meillä jopa enemmän kuin Berliinissä ja Manhattanilla, on  saatu aikaan kaavoituksella ja asuntotukiaisilla.

Liian tiheästä rakentamisesta pitäisi päästä tasapainoiseen yhdyskuntarakenteeseen, sillä monikerroksinen rakentaminen on kertaluokkia kalliimpaa kuin rakennettavan maa-alan laajentaminen. Työpaikat ja palvelut tulee sijoittaa asuntojen lähelle keskustojen sijaan, sillä pohjimmiltaan ostovoima on asukkailla. Matka-aikojen pidentäminen joukkoliikennevaatimuksella on myös kansalaisten etujen vastaista politiikkaa.

Teknologia muuttaa tilanteen. Työnteko, kaupankäynti ja hallinto siirtyy tietoverkkoihin. Itseohjautuvat autot huolehtivat matkoista ja tavarantoimituksista yksilöllisesti.

Myös rakentaminen muuttuu. Taloista tulee modulaarisia ja tehdasvalmisteisia. Lapin kodan ja myöhemmän ratkaisun, jalasmökin, seuraaja on näköpiirissä. Kun asuinelementtien siirtäminen ja vaihtaminen muuttuu mahdolliseksi, on kasvukeskusten hintakuplan puolustaminen entistäkin vaikeampaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s