Niittykumpu

Todella kammottavaa. Tuo grynderin unelma ei ole mitään koti vaan työn orjien säilytyspiste. Kuten keskiaikaiset kaupungit se on toimimaton sumppu, jossa elämiseen ja liikkumiseen ei ole mahdollisuuksia.

Palvelut ja ulkoilualueet katoavat. Kirkon ja hautausmaan viereen rakennetaan tornitaloja. Ostojen määrässä isoimmat palvelut, autohuollot, häviävät.

Asuntoja on alueella jo nyt riittävästi. Ongelmana on laatu, joka uudisrakentamisessa on vanhaakin asuntokantaa heikompi.  Nykyään halutaan asua väljemmin. Asuntojen ja omakotitonttien pitää olla isompia.

Liikenteellisesti suunnitelma on katastrofi. Asukkaat tarvitsevat pysäköintipaikat ja Merituulentie on jumissa kun kaikki he pakenevat alueelta kesämökeilleen perjantai-iltapäiväivisin.

Lontoo, Espoo ja Vantaa ovat siinä mielessä oikein suunniteltuja kaupunkeja, että niissä ei ole keskustaa. Palvelut ja työpaikat ovat lähellä asuntoja. Tasapainoisessa yhdyskuntarakenteessa kalliin infrastruktuurin määrä on pienempi ja sitä hyödynnetään tehokkaammin. Vilkaiskaapa metroa tai länsiväylää arkiaamuna länteen menevällä kaistalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s