Sipilä uskoo alueellistamiseen

Tiiviillä rakentamisella on aiheutettu suomalaisille vähintään 100 miljardin eruron hyvinvointitappiot, jotka voidaan Sipilän opein purkaa.

Miljoona ihmistä maksaa asumisestaaan 100 00 € liikaa. Veronmaksajat maksavat osan siitä, sillä asumistukea maksetaan myös siihen, että ihmiset voivat kilpailla arvostetuimmista sijainneista.

Sama kustannusrasitus tulee myös liiketoiminnoille ja palveluille. Tuoteiden ja palveluiden hinnat ovat korkeammat keskustoissa, vaikka massatuotantoon uskovat väittävätkin toista.

Infrastruktuuri on kallimpaa ahtaalla aluella. 10 km metroa maksoi miljardin, jolla saisi yli 100 km moottoritietä. Tasapainoisessa yhdyskuntakehityksessä tiestöä käytetään tehokkaammin, kun kaikki eivät ahtaudu saamaan paikkaan samalla hetkellä. Kalliista raideliikenteestä voidaan luopua kun itseohjautuvat autot mahdollistavat autoilun kaikille.

Normaali työmatka kestää alle 15 minuuttia suuntaansa. PK-seudulla siihen tuhlataan tunti päivässä liikkaa. Tämä on merkitykseltään sama kuin yksi työpäivä lisää viikossa kun asiointimatkojen hankaluudet otetaan huomioon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s