Koneen Ehrnrooth: kaupungistamista

Alueellistaminen voisi tuoda Suomelle 100 miljardin euron kilpailuedun. Miljoona Suomalaista maksaa 100 000 € liikaa asumisestaan, elämisestään ja veroina, koska maksamme sijainnista liikaa.

Työ- ja asiontimatkoihin käytetään ruuhkakeskuksissa jopa tunteja päivässä. Tasapainoisella yhdyskuntakehityksellä yhdensuuntainen työmatka ovelta ovelle jää alle puolen tunnin, useimmiten alle 15 minuutin. Joukkoliikenteellä ei ole edes matemaattisia mahdollisuuksia kilpailla tämän kanssa.

Koneen kannattaisi ottaa vaakasuuntainen liikenne tosissaan. Itseohjautuvat autot tulevat joka tapauksessa. Ne pystyvät haluttaessa liikkumaan matalissa ja kapeissa hissikuilujen kaltaisissa kanavissa aiheuttamatta enempää pakokauhua käyttäjilleen kuin hissit.

Matala ja väljä rakentaminen on korkeaa ja tiivistä edullisempaa ja laadukkaampaa. Pienen omakotitalon saa 100 000 €:lla, isomman 200 000 €:lla. Tasapainoisesti kaavoitetulla alueella tonttien hinnat pysyvät kurissa, tuhansissa tai kymmenissä tuhansissa euroissa miljoonien sijaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s