Yleiskaava

Tällä politiikalla kaupungit on tuhottu aiemminkin. Ahneukissaan rakennetaan liian tiheään ja lopulta jäljell jää vain vanha kaupunki ja uusi kaupunki rakennetaan toisaalle. Ahdas rakentaminen nostaa hintoja koska rakentaminen on kalliimpaa ja koska tonttien hinta nousee kaavoittajan estäessä kilpailevat vaihtoehdot.

Yritys/organisaatio kuvittelee tehostavansa toimintaansa hoitamalla enemmän asiakkaita yhdellä toimipisteellä. Työ- ja asiointimatkojen kulut jätetään työntekijöille ja asiakkaille. Asiakkaat äänestävät jaloillaan ja ostavat lähikaupasta keskustan kalliin Stockmannin sijaan.

Tuottavuuden optimi on tasapainoisessa yhdyskuntarakenteessa, jossa asunnot, palvelut ja työpaikat ovat lähellä toisiaan ja yhteydessä toisiinsa esteettömillä liikenneväylillä. Bulevardit ovat varmin tapa tuhota kaupunki ja sen elinkeinoelämä.

Itseohjautuvien autojen ja uuden tietoliikennetekniikan tuoma vallankumous on ovella. Se nopeuttaa keskustojen näivettymistä, koska sieltä ei ole enää pakko ostaa mitään eikä sinne ole pakko mennä töihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s