Keskustakiinteistövero

Keskustakiinteistövero on hyvä tapa ohjata investointeja kohti taloudellisesti kestävää tasapainoista yhdyskuntarakennetta. Edelleenkin keskustakiinteistöjen omistajat hyötyvät yhteiskunnan tekemistä massiivisista verovaroin tehdyistä investoinneista erityisen kalliiseen infrastruktuuriin.

Käänteinen kysynnän ja tarjonnan laki ohjaa sijoitustoimintaa kohti keinottelukuplia: sijoituskysyntä kasvaa kun sijoituskohteen hinta nousee, Keinottelu lainavaroin on erityisen vaarallista, koska se tukee väärin ajoitettuja myyntejä ja ostoja.

Kaupunkilaisten statusperusteinen kilpailu arvostetuimmista sijainneista on haitallista ja sitä voidaan ehkäistä poistamalla asumisen tuet erityisesti kalliilla alueella.

200 000 €:n kaksion hinnasta rakennuskustannusta on 50 000 € ja tontin kustannus on 150 000 €. Talon voi jo ostaa valmispakettina, mutta kerrostaloasuntoa ei. Asuntomodulia ei myöskään toistaiseksi voi siirtää paikasta toiseen, vaikka teknisesti ottaen se olisikin mahdollista. Paikalla rakentamisessa on selkeä postinumerolisä niin kauan kun rakentaminen on muutakin kun tehdasvalmiiden elementtien asentamista ja käyttöönottoa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s