HS: Auto pois kaahareilta

Rangaistukset eivät toimi, koska humalassa oleva ihminen ei pysty järkevään päätöksentekoon. Muistellaanpa vaikka yhtäkin ministeriä, joka pystyi vain peruuttamaan autonsa parkkipaikalla lähimpään hankeen.

Auton käynnistämisen pitää olla sen verran vaikeaa, että vain tolkuissaan oleva kuljettaja saa sen liikkeelle. Puhalluttavan alkolukon sijaan se voi olla vaikka nettisivustoilla käytetty reaktiokykyä testaava ”peli”. Esimerkiksi ”navigaattoriin” pitäisi pystyä asettamaan määränpää.

Vaarallisten ylinopeuksien estämisessä voi formuloiden tapaan rajata moottoritehoja ym. MIksi 300 km/h liikkuvat urheiluautot ja moottoripyörät pitää sallia tieliikenteessä? Raskaalla liikenteellä on jo pitkään ollut rajoitin. Rajoittimen voi toteuttaa ohjelmallisesti niin, että sen voi ottaa pois Saksan-matkalla tai kun autoksi rakennettu mopoauto halutaan vapauttaa.

Seuraava askel tekniikassa on nopeusrajoitukset havaitseva vakionopeussäädin. Se on jo melkein olemassa, sillä navigaattorini kartta tietää nopeusrajoitukset ja varoittaa jollen huomaa sitä itse. Tarvitaan vain kytkentä vakionopeussäätimeen. Tämä ominaisuus on tietenkin olemassa itseohjaavissa autoissa, jotka tunnistavat liikennemerkit ja käyttävät parempia karttoja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s