Tiivis kaupunki

Viimeiset 50 vuotta tiivistä rakentamista on näyttänyt turmiollisuutensa. Slummit ja korkeat asumisen ja elinkeinotoiminnan kustannukset ovat harjoitetun politiikan väistämättömiä seurauksia. Tämä kestämätön toiminta johtaa kiinteistökupliin säännöllisin väliajoin.

Tarvitsemme tasapainoista yhdyskuntakehitystä, jossa työpaikat ja palvelut ovat lähellä asukkaita. Kaukainen keskusta, joka on väistämättä heikosti toimivan joukkoliikenteen varassa, näivettyy varmasti.  Esteettömät liikenneväylät ovat rokote keskustan kuolleelle vyöhykkeelle.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Tiivis kaupunki

  1. Pääosa asumisen hinnasta on tontin hintaa. Suomessa on vain muutama kymmentä neliökilometriä 337 000:sta jossa hinnat ovat korkeat. Muut voivat hankkia pienen omakotitalon 100 00 eurolla, ison 200 000 eurolla.

  2. Kustannusten karkaaminen on keskittämispolitiikan seurausta. Yritykset haluavat olla lähellä asiakkaitaan ja asukkaat lähellä työpaikkoja ja palveluita. Lähellä tarkoittaa useimmille matka-aikaa ja matka keskustaan kestää suurissa kaupungeissa jopa tunnin tai yli suuntaansa.

    Pikkukaupungeissa 15 minuutin työmatka on normaalia. Puolessa tunnissa pääsisi Pendoliinolla 110 km, moottoritienopeudella 60 km, polkupyörällä 10 km ja jalan 3 km, jos liikenneväylät olisivat esteettömiä. Käytännössä liikkuminen kaupungissa estetään liikennevaloilla, suojateillä ja risteyksillä.

    Joukkoliikennettä ei ole mahdollista saada kilpailukykyiseksi, koska pysäkkejä pitää olla muutaman minuutin välein ja koska ajallisesti ja paikallisesti riittävän tiheää aikataulua ei ole mahdollista luoda.

    Tarvitsemme tasapainoisen yhdyskuntarakenteen, jossa työpaikat tuodaan lähemmäs asukkaita. Hyviä työpaikka-alueita ovat esimerkiksi Leppävaara ja Matinkylä. Suurpellon tapaisia puhtaita asuntoalueita ei pitäisi luoda.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s